3 načina da odgovorite momku kada vas zatraži

Sadržaj:

3 načina da odgovorite momku kada vas zatraži
3 načina da odgovorite momku kada vas zatraži

Video: 3 načina da odgovorite momku kada vas zatraži

Video: 3 načina da odgovorite momku kada vas zatraži
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Maj
Anonim

Momak vas je pozvao van ili znate da to planira učiniti. Teško vam je reći pravu stvar, pogotovo ako nikada prije niste bili u ovakvoj situaciji! Bilo da je vaš odgovor 100% "Da!", "Ne" ili "Možda", svakako dođite do dna svojih osjećaja i zapitajte se jeste li za vas napravili pravi izbor. Ne pristajte na ništa što vam stvara neugodu i zapamtite: u redu je ako odlučite momku reći da vam treba neko vrijeme da razmislite o njegovom zahtjevu.

Korak

Metoda 1 od 3: Prihvaćanje zahtjeva

Odgovorite momku kada vas zatraži Korak 1
Odgovorite momku kada vas zatraži Korak 1

Korak 1. Uvjerite se da vam se sviđa ovaj tip

Zapitajte se da li vas ovaj tip zaista privlači ili ste samo polaskani što ga privlačite. Ako ste razradili osnovu za svoja osjećanja i otkrili da se u potpunosti slažete s tim tipom, slobodno prihvatite ponudu. Ako niste previše sigurni u njega, ali vam je žao što ga morate odbiti, razmislite je li ga lakše odbiti sada ili kasnije.

Odgovorite momku kada vas zatraži 2. korak
Odgovorite momku kada vas zatraži 2. korak

Korak 2. Saznajte šta očekuje od vas

Neki će vas momci izvesti na prvi spoj u park, na ples ili u kino samo da provedu vrijeme zajedno i bolje vas upoznaju. Pogotovo ako ste u srednjoj školi ili u srednjoj školi, momci će vas možda zamoliti da mu budete djevojka bez planiranja "datuma" unaprijed. To može značiti da želi ručati ili zajedno pješke otići kući, držati se za ruke ili tako nešto. Neki dečki će vas jednostavno zamoliti da im budete pratnja na plesu ili drugom događaju.

  • Ne bojte se pitati šta momak misli. Ako vam se sviđa, ali vam ne objašnjava šta očekuje od vas, imate pravo postaviti dodatna pitanja. Ako kaže nešto neodređeno poput "Želite li izaći sa mnom?", Možete odgovoriti "Naravno! Kakav je vaš plan?"
  • Ako ste pozvani na javni događaj, pobrinite se da vas on izričito pozove kao svog "datuma/pratnju". Ako vas pozove sa sobom i njegovim prijateljima, velika je vjerovatnoća da mu se sviđate, ali to ne znači nužno da traži da mu budete djevojka. Možda je poziv način da vas bolje upozna ili da vidi da li se i vama sviđa prije nego što učini veliki korak.
Odgovorite momku kada vas zatraži Korak 3
Odgovorite momku kada vas zatraži Korak 3

Korak 3. Recite Da

Vaš prikladniji odgovor zavisi od njegovog pitanja. Razmislite o tome šta on zaista traži od vas i prihvatite njegov zahtjev ako se osjećate ugodno s tim.

Ako vas zamoli da odete na određeni događaj, sve što trebate učiniti je pristati otići s njim. Na primjer, ako vas zamoli da odete na ples, jednostavno se nasmiješite i recite "Da, hoću."

Odgovorite momku kad vas zatraži Korak 4
Odgovorite momku kad vas zatraži Korak 4

Korak 4. Prikupite detalje o pozivu

Ako vas tip zamoli da odete na prvi sastanak, provjerite znate li vrijeme i mjesto. Saznajte hoće li vas pokupiti ili planira li vas tamo dočekati. Pobrinite se da možete ići tim danima i satima i pazite da nemate druge planove unaprijed.

  • Ne morate saznati za ove detalje prije nego što pristanete na poziv. Ne radi se o događaju, već o tome da ovaj tip želi provesti vrijeme s vama. Ako želite provesti neko vrijeme s njim, jednostavno pristanite na pozivnicu i nakon toga saznajte detalje o događaju.
  • Nemojte se bojati promijeniti raspored ako ne možete. Ako joj zaista želite pokazati da ste zainteresirani, ponudite alternativne mogućnosti. Reci: "Želim te posjetiti, ali moram ići na rođendansku zabavu prijatelja u subotu navečer. Hoćemo li ići u subotu?"

Metoda 2 od 3: Odbijanje zahtjeva

Odgovorite momku kada vas zatraži 5. korak
Odgovorite momku kada vas zatraži 5. korak

Korak 1. Objasnite svoje razloge za odbijanje

Budi iskren. Ne morate tražiti previše opravdanja za svoje odluke. To što ga ovaj čovjek nije privukao bio je dovoljan izgovor. Možda će vas momak privući, ali ne možete prihvatiti njegov poziv iz više razloga - možda se sviđa vašem najboljem prijatelju, možda vam roditelji to ne dopuštaju ili se jednostavno još ne osjećate spremni za vezu. Bez obzira na okolnosti, važno je da ste iskreni prema ovom čovjeku i prema sebi.

  • Ako vas taj tip ne zanima, to je sve što imate za reći. Ne budi grub i ne vrijeđaj ga. Recite "Sviđa mi se naše prijateljstvo, ali nisam romantično zainteresovan za vas."
  • Ako se sviđa vašem prijatelju, ne otkrivajte tajnu osim ako vaš prijatelj kaže da je to u redu. Samo dajte momku do znanja da niste zainteresirani i nemojte natuknuti da iza vašeg izbora postoji još jedan razlog.
  • Ako vam roditelji ne dozvoljavaju izlazak, budite iskreni s njim. Pa ipak, budite oprezni u tome da povrijedite njena osjećanja ili joj date nadu. Ako joj kažete da ste zaljubljeni u nju, ali ne možete izlaziti s njom, vjerovatno je ne možete spriječiti da flertuje s vama.
  • Ako ne mislite da ste spremni za vezu, u redu je. Naći ćete nekoga u pravo vrijeme i bit će mnogo bolje ako to vaše srce prihvati. Možda će vas ovaj prvi pozvati van, ali neće biti posljednji.
Odgovorite momku kada vas zatraži Korak 6
Odgovorite momku kada vas zatraži Korak 6

Korak 2. Odgovorite jasno i nedvosmisleno

Ne pravdajte se i ne pristajte na sastanak samo da biste bili ljubazni. Očigledno više voli "da" nego "ne" odgovor, ali vjerovatnije će radije izaći na kraj s odbijanjem nego vas natjerati da izađete na sastanak iz sažaljenja.

Odgovorite momku kada vas zatraži Korak 7
Odgovorite momku kada vas zatraži Korak 7

Korak 3. Učinite to brzo

Recite nešto tako jednostavno kao. "Žao mi je, ali ne sviđaš mi se romantično." Ne morate ulaziti u detalje zašto vas ne zanima; Samo mu morate reći suštinu toga. Pokušajte ga ne osramotiti dugim, pretjeranim govorom.

  • Ako vas iz nekog razloga pozove, objasnite zašto niste zainteresovani. Pazite da to ne pretvorite u debatu i ne dopustite mu da vas prisili da pođete s njim. Odgovorite jasno i odlučno. Ne pravite kompromise.
  • Ako ste prijatelji s njim, ovo možete iznijeti kao izgovor. Recite: "Sviđa mi se naše prijateljstvo, ali nisam romantično zainteresovan za tebe. Možemo li i dalje biti prijatelji kao prije?"

Metoda 3 od 3: Odgovoriti kada niste sigurni

Odgovorite momku kada vas zatraži Korak 8
Odgovorite momku kada vas zatraži Korak 8

Korak 1. Odvojite vrijeme da razmislite o tome

Ako niste sigurni ili nemate mnogo iskustva sa zabavljanjima, možda nećete moći odmah dati solidan pristanak ili neodobravanje. Recite mu da morate razmisliti o tome, ali ćete mu dati konačan odgovor u narednih nekoliko dana. Pokušajte ne predugo gatati. Ako mu se zaista sviđate, sa nestrpljenjem će čekati vaš odgovor.

Dajte mu nekakav odgovor, čak i ako samo objašnjava zašto mu niste uspjeli dati konačan odgovor. Potrebna je hrabrost da pitate nekoga ko vam se zaista sviđa, a najjednostavnije što možete učiniti za njih je da im date do znanja da razmatrate ponudu. Ovo je posebno važno ako vas pita SMS -om, e -poštom ili trenutnom porukom: ako ne odgovorite, ne može ništa drugo nego nagađati

Odgovorite momku kada vas zatraži 9. korak
Odgovorite momku kada vas zatraži 9. korak

Korak 2. Pitajte svoje prijatelje i porodicu za savjet

Pitajte samo ljude kojima vjerujete. Opišite situaciju, objasnite zašto niste sigurni i odvagnite prednosti i nedostatke odgovora na da ili ne. Zapamtite: ne morate prihvatiti ničije savjete, ali može vam pomoći da bolje razumijete svoja osjećanja. Ako vam nije ugodno pitati bilo koga, napravite popis prednosti i nedostataka i pokušajte sami utvrditi.

Dajte momku odgovor kada vas zatraži Korak 10
Dajte momku odgovor kada vas zatraži Korak 10

Korak 3. Dajte čovjeku jasan odgovor

Pokušajte da vaš odgovor bude što bliže "da" i "ne", posebno ako je poziv uslovljen. Nakon što razmislite o mogućnostima, upoznajte čovjeka jedan na jedan i recite mu koja je vaša odluka. Ako ga ne možete sresti licem u lice, pošaljite mu tekstualnu ili trenutnu poruku.

Ne morate objašnjavati svoj proces razmišljanja, posebno ako imate ozbiljne sumnje u vezi s tim tipom. Ali ako vam je ugodno to učiniti, to može pomoći čovjeku da shvati zašto vam treba toliko vremena da odgovorite na njegov zahtjev

Odgovorite momku kada vas zatraži Korak 11
Odgovorite momku kada vas zatraži Korak 11

Korak 4. Odvojite vrijeme da ga bolje upoznate

Nema potrebe žuriti. Ne morate odmah ići na sastanak s njim. Ako vas poštuje, bit će strpljiv i čekati dok se ne osjećate ugodno.

  • Recite mu: "Sviđaš mi se, ali želim da se bolje upoznamo prije nego što započnemo vezu s tobom. Budimo prijatelji i vidimo šta će se dogoditi."
  • Ako želite reći "da", ali niste spremni za vezu, možete reći "želim izlaziti s tobom. Želim se držati za ruke s tobom. Želim te poljubiti, ali mislim da nisam spremna za vezu. " Lagano ga kljucnite u obraz kako biste pokazali da to zaista mislite.

Preporučuje se: