Kako da dobijete svoju simpatiju da vas poljubi: 13 koraka

Sadržaj:

Kako da dobijete svoju simpatiju da vas poljubi: 13 koraka
Kako da dobijete svoju simpatiju da vas poljubi: 13 koraka

Video: Kako da dobijete svoju simpatiju da vas poljubi: 13 koraka

Video: Kako da dobijete svoju simpatiju da vas poljubi: 13 koraka
Video: Važnost zagrljaja! 2024, Maj
Anonim

Možda ste razmišljali o tome da poljubite svoju simpatiju, ali niste znali kako započeti. Najbolji način za početak je da se prvo s njim sprijateljite. Zatim, morate mu dati do znanja da vam se sviđa više od prijatelja. Kada obavite ove dvije stvari, spremni ste za početak razgovora o ljubljenju.

Korak

1. dio od 3: Sprijateljite se s njim

Neka vas vaša simpatija poljubi 1. korak
Neka vas vaša simpatija poljubi 1. korak

Korak 1. Pozdravite svoju simpatiju

Ako nikada nije primijetio da postojite, pokušajte mu se predstaviti. Ako ste u njegovom razredu, iskoristite ovu "prednost" kao izgovor za početak razgovora s njim.

Na primjer, vi ste u istom razredu s njim na satu historije. Samo recite: "Zdravo, moje ime je Jenny. Mi smo na satu historije. Šta mislite o dosadnoj temi koju je gospođa Murti predavala jučer?" ili "Zdravo, ja sam Johnny. Sjedim preko puta vas na satu matematike. Razmišljao sam, mogu li posuditi vaše bilješke s vašeg zadnjeg časa?"

Neka vas vaša simpatija poljubi 2. korak
Neka vas vaša simpatija poljubi 2. korak

Korak 2. Pokušajte se družiti s tom osobom

Pokušajte vidjeti možete li ga natjerati da se druži s vama. Uspijete li se slagati s njim, možda ćete mu moći postati prijatelj.

Započnite prvo s njim u školi. Možda biste vas dvoje mogli ručati u kafeteriji ili učiti s njim u biblioteci

Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 3
Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 3

Korak 3. Neka se osjeća ugodno pričajući o sebi

Jedan od načina da nekoga upoznate je da ga natjerate da priča o sebi. Pitajte o njenom životu, poput omiljene boje, porodičnog porijekla ili omiljenih knjiga i filmova.

Vrlo je važno da zaista poslušate odgovor. To znači da zaista morate obratiti pažnju na to što govori. Jedan od načina da pokažete svoju brigu je da komentarišete ono što ima da kaže ili da postavite druga relevantna pitanja

Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 4
Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 4

Korak 4. Nasmijte ga

Jedan od načina da izgradite prijateljstva je da se zajedno smejete i zabavljate. Čitajte s njim svoje omiljene smiješne knjige ili samo pregledajte smiješne fotografije i nasmijte se s njim. Zabava zajedno je odličan način da se zbližite.

Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 5
Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 5

Korak 5. Budite ljubazni prema njoj

Pozajmite mu svoju knjigu kad želi. Donesite mu dodatnu hranu u školu. Ponudite mu da mu pomognete voditi bilješke ako će propustiti školu. Male ljubaznosti poput ove uveliko će pomoći u izgradnji prijateljstva.

2. dio 3: Postati više od prijatelja

Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 6
Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 6

Korak 1. Pohvalite ga

Pohvale mu daju do znanja da primjećujete njegove najbolje kvalitete. Na kraju krajeva, kompliment će učiniti da se osjeća pozitivno, a on će te pozitivne osjećaje povezati s vama.

Ne ograničavajte se samo na komplimentiranje svog fizičkog izgleda. Na primjer, mogli biste primijetiti koliko je pametan ili koliko je dobar u oblikovanju odjeće. Samo se uvjerite da ste iskreni i da je vaš kompliment specifičan za nešto u vezi s njim. Na primjer, recite: „Uvijek znate pravi odgovor na satu matematike. Veoma ste pametni!"

Neka vas vaša simpatija poljubi 7. korak
Neka vas vaša simpatija poljubi 7. korak

Korak 2. Pitajte se možete li razgovarati ili uživati zajedno van školskih aktivnosti

Predstojeću aktivnost možete koristiti kao izgovor. Možda neko od vaših prijatelja organizuje zabavu ili čak vaša škola organizuje ples. Razmislite o tome da svoju simpatiju zajedno ponesete na zabavu.

Možete reći: „Hej, jeste li čuli najavu o školskom plesu sljedećeg mjeseca? Mmm… Možda je ovo malo glupo, ali htjela sam doći. Želite li sa mnom na zabavu?”

Zaljubite se u poljubac 8. korak
Zaljubite se u poljubac 8. korak

Korak 3. Pokažite da želite provesti vrijeme s njim

Ako ste previše stidljivi da je odmah pozovete, pokušajte joj pokazati da želite provesti neko vrijeme s njom. Na primjer, možete reći da zaista želite pogledati određeni film u kinima, tako da se od osobe traži da kaže da i ona želi pogledati taj film. Nakon toga, možete predložiti da vas dvoje odete u kino zajedno.

Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 9
Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 9

Korak 4. Izrazite svoja osećanja

Reci mu da ti se sviđa. Može biti teško, ali to je najbolji način da saznate kako se osjeća prema vama. U stvari, to je najjednostavniji način da ovaj odnos podignete na viši nivo.

  • Na primjer, mogli biste reći: “Već smo neko vrijeme prijatelji i zaista uživam s vama. Mislim da mi počinješ više voljeti nego samo prijatelja. Šta mislite sami?"
  • Budite spremni na odbijanje. To znači da vaš prijatelj može reći da ne osjeća isto prema vama. On ima pravo da sam odredi svoja osećanja. Većinu vremena i dalje možete biti prijatelji s njim. No, ponekad odnos između vas dvoje postaje neugodan. Ipak, važno je pitati želi li i on izlaziti s tobom.
Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 10
Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 10

Korak 5. Prepoznajte da je u redu osjećati se posramljeno

Svi se osjećaju pomalo sramno kada su u pitanju ljubav i sviđanje. U redu je osjećati se neugodno ako nekoga pozovete na izlazak ili mu zamolite da vam bude djevojka.

3. dio 3: Poljubac

Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 11
Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 11

Korak 1. Razgovarajte o ljubljenju s njim

Ako već izlazite s njim, ljubljenje je prirodan sljedeći korak. Ipak, svatko se kreće svojim tempom. Možda si spreman za poljubac, ali tvoj dečko nije spreman. Razgovarajte s njim kako biste saznali što misli o ljubljenju.

Na primjer, mogli biste reći: „Volim kad se držimo za ruke. Šta misliš o poljupcu sa mnom?"

Neka vas vaša simpatija poljubi 12. korak
Neka vas vaša simpatija poljubi 12. korak

Korak 2. Pitajte možete li je početi ljubiti

Direktno traženje najbrži je način za napredovanje i zaslužuje vaše odobrenje. Pristanak znači da vam dopušta da ga poljubite. U suštini, pitate ga možete li ga poljubiti ili želite li da poljubi vas, trebali biste mu to dopustiti.

  • Na primjer, mogli biste pitati: "Kako bi bilo da se poljubimo?" ili "Hoćeš li me poljubiti?" Mogli biste također reći: "Želim te tako jako poljubiti, ako želiš poljubiti i mene."
  • Pristanak je posebno važan kada želite s nekim imati intimniji odnos. Svako ima pravo da ima svoje mišljenje o svom tijelu. Drugim riječima, ako samo priđete nekome i poljubite ga, ne dajete mu priliku da kaže želi li vas poljubiti, iako je samo "da" jedino važno. Možda još nije spreman za ljubljenje, pa je u ovoj fazi mogao samo reći "ne".
Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 13
Neka vas vaša simpatija poljubi Korak 13

Korak 3. Poljubac

Kad oboje pristanete da se ljubite, samo uživajte. Samo se pobrinite da ponovo pitate da li vas dvoje prelazite na "vruću" fazu.

Preporučuje se: